Как можем да ви помогнем

В секцията Екип можете да намерите повече информация за нас като работен опит и професионални квалификации. 

Казвам се Ина Апостолова и тук бих искала да споделя това, което считам за най-важна предпоставка за успешната ми работа като консултант в сферата на хранителните разстройства и кое беше моят изначален мотиватор за основаване на център Светлина. А именно - личният ми опит с хранителните нарушения, с това че споделям и разбирам голяма част от преживяванията на клиентите си, страховете, колебанията, емоциите им.

Вярвам, че всеки един човек е индивидуалност и притежава своя собствена вселена, затова за мен на първо място  е важно, че ние като екип се отнасяме към всеки един клиент непредубедено и с уважение. Считам, че най-важното за процеса на лечение е създаването на добра терапевтична връзка, основана на емпатия, изслушване, приемане без осъждане и оценка.

Процесът на лечение често е дълъг и сложен и всеки изпитва своите индивидуални затруднения по пътя му. Ние сме тук, за  да ви подкрепим, насочим и подпомогнем да предприемете най-правилните крачки за лечението си. Работим с екип от специалисти – външни консултанти, като диетолог, психиатър, здравни специалисти и други професионалисти, към които при нужда след първоначалната консултация и оценка ще бъдете свързани или пренасочени (за повече информация за тях, моля прочетете секцията Екип).

как-можем-да-помогнем-хранителни-разстройства-психолог-анорексия-булимия

Психологическата част от работата и терапията, която ще извършваме заедно е свързана с изследване на личните ви трудности, история и фактори допринесли и най-вече поддържащи развитието на хранително разстройство. Заедно ще мислим върху емоциите и процесите, които седят зад този симптом, какво наистина се случва и какво замества храненето. Ще се насочим към това какви са вашите истински нужди и потребности, как да ги изразявате и да се справяте с емоциите и нуждите си по един конструктивен начин, без наличието на хранително разстройство, като механизъм за справяне. Разбира се това ще се случва постепенно и с темпото, с което вие сте готови да се разкриете и изследвате тези процеси.

Консултациите с родители и семейства с деца под 18 години се водят от мен и Петя Варчева, чиито изследователски интереси са насочени към детското развитие в контекста на семейната динамика, както и емоционалните и поведенчески проблеми в детска възраст, като продължение на развитието в норма.

не-се-предавай-хранително-разстройство-анорексия-булимия

Важно е да знаете, че мотивацията за лечение е променлива и трябва да сте подготвени за трудни моменти в съвместния ни терапевтичен процес, но да не се отказвате. Ние сме насреща  в моментите, когато се чувствате демотивирани или когато усещате, че нямате сили да продължите, за да ви подпомогнем в трудностите по пътя, част от които и самата аз съм изпитала и мога да разбера от първо лице.

За мен най-важното е да спечеля доверието ви и да създадем пълноценна и автентична терапевтична връзка. Професията ми за мен е повече от призвание, тя е личен път, лично израстване, в нея влагам сърцето и душата си и ще се радвам да усетите тази отдаденост и заедно да извървим трудния път към свобода и живот без хранително разстройство.

Свържи се с нас

Ако самия ти страдаш от хранително нарушение или пък имаш близък, който изпитва затруднения в храненето - задай въпрос или сподели своята история по имейл, Скайп или телефон и ще получиш отговор от нашия екип от специалисти.

Пиши ни като натиснеш бутона по-долу или виж Контакти за други възможности.