Лечение на компулсивно преяждане

лечение-компулсивно-преяждане-lechenie-kompulsivno-preyazhdane

Препоръчително е лечението на компулсивно преяждане, както и на всички останали видове хранителни разстройства,  да се извършва от опитен екип от специалисти. Самото лечението е дълъг процес, като  всеки изпитва своите индивидуални затруднения по пътя му. Точно затова, ние в център „Светлина“ смятаме за изключително важен индивидуалния поход, съответстващ на нуждите на всеки клиента.  Тук сме,  за  да ви подкрепим, насочим и подпомогнем да предприемете най-правилните крачки за лечението си. Работим с екип от специалисти – външни консултанти, като диетолог, психиатър, здравни специалисти и други професионалисти, към които при нужда след първоначалната консултация и оценка ще бъдете свързани или пренасочени (за повече информация за тях, моля прочетете секцията Екип).

Психологическата част от работата, която ще извършваме заедно е свързана с изследване на личните ви трудности, история и фактори допринесли и най-вече поддържащи развитието на компулсивното преяждане. Заедно ще мислим върху емоциите и процесите, които седят зад този симптом, какво наистина се случва и какво замества за вас храната и храненето Ще се насочим към това какви са вашите истински нужди и потребности, как да ги изразявате и да се справяте с емоциите и нуждите си по един конструктивен начин, без наличието на хранително разстройство, като механизъм за справяне. Разбира се това ще се случва постепенно и с темпото, с което вие сте готови да се разкриете и изследвате тези процеси.

Важно е да знаете, че мотивацията за лечение е променлива и трябва да сте подготвени за трудни моменти в съвместния ни работен процес, но да не се отказвате. Ние сме насреща  в моментите, когато се чувствате демотивирани или когато усещате, че нямате сили да продължите, за да ви подпомогнем в трудностите по пътя, част от които и самата аз съм изпитала и мога да разбера от първо лице.

Не се колебайте да ни потърсите. Пълното възстановяване е възможно!

Свържи се с нас

Ако самия ти страдаш от хранително нарушение или пък имаш близък, който изпитва затруднения в храненето - задай въпрос или сподели своята история по имейл, Скайп или телефон и ще получиш отговор от нашия екип от специалисти.

Пиши ни като натиснеш бутона по-долу или виж Контакти за други възможности.