Лечение на булимия невроза

лечение-булимия-невроза-lechenie-bulimiya-nevroza

Препоръчително е лечението на булимия невроза, както и на всички останали видове хранителни разстройства,  да се извършва от опитен екип от специалисти. Най-добре би било в него да са включени диетолог, който да изготви подходящ хранителен режим, свързан с нивото на функциониране на клиента;  психолог, с който клиента в защитена и неутрална среда да изследва причините, поддържащите фактори, мисли и нагласи по отношение на себе си, другите и храната; психиатър, ако е необходим в случай на двойна диагноза или по преценка за съпътстващи състояния на депресия, висока тревожност, липса на сън, както и екип от специалисти, които да изследват специфичните състояния и  поражения върху организма, и да предложат адекватно лечение, както и да следят физиологичните показатели на клиента. 

Лечението на булимия невроза  често е дълъг и сложен процес, като  всеки изпитва своите индивидуални затруднения по пътя. Точно затова ние смятаме за изключително важен индивидуалния поход, съответстващ на нуждите на клиента.  Ние сме тук, за да ви подкрепим, насочим и подпомогнем да предприемете най-правилните крачки за лечението си. Работим с екип от специалисти – външни консултанти, като диетолог, психиатър, здравни специалисти и други професионалисти, към които при нужда след първоначалната консултация и оценка ще бъдете свързани или пренасочени (за повече информация за тях, моля прочетете секцията Екип).

Психологическата част от работата, която ще извършваме заедно е свързана с изследване на личните ви трудности, история и фактори допринесли и най-вече поддържащи развитието на хранително разстройство. Заедно ще мислим върху емоциите и процесите, които седят зад този симптом, какво наистина се случва и какво замества храненето или по-точно цикълът на хранене - прочистване. Ще се насочим към това какви са вашите истински нужди и потребности, как да ги изразявате и да се справяте с емоциите и нуждите си по един конструктивен начин, без наличието на хранително разстройство, като механизъм за справяне. Разбира се това ще се случва постепенно и с темпото, с което вие сте готови да се разкриете и изследвате тези процеси.

Важно е да знаете, че мотивацията за лечение е променлива и трябва да сте подготвени за трудни моменти в съвместния ни терапевтичен процес, но да не се отказвате. Ние сме насреща в моментите, когато се чувствате демотивирани или когато усещате, че нямате сили да продължите, за да ви подпомогнем в трудностите по пътя, част от които и самата аз съм изпитала и мога да разбера от първо лице.

Не се колебайте да ни потърсите. Пълното възстановяване от булимия невроза е възможно!

Свържи се с нас

Ако самия ти страдаш от хранително нарушение или пък имаш близък, който изпитва затруднения в храненето - задай въпрос или сподели своята история по имейл, Скайп или телефон и ще получиш отговор от нашия екип от специалисти.

Пиши ни като натиснеш бутона по-долу или виж Контакти за други възможности.